کد خبر:12459
پ
اسکان فلسطینیان

آمریکا و اسرائیل با کشورهای آفریقایی برای اسکان فلسطینیان مذاکره کرده‌اند

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی گزارش داد که ایالات متحده و رژیم صهیونیستی با مسئولان سه کشور در شرق آفریقا تماس گرفته‌اند تا درباره‌ استفاده از خاک این کشورها برای اسکان مجدد فلسطینیان ساکن نوار غزه مذاکره کنند. به گزارش مهر ملت نیوز به نقل از شفقنا؛ وبگاه شبکه الجزیره نوشت: […]

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی گزارش داد که ایالات متحده و رژیم صهیونیستی با مسئولان سه کشور در شرق آفریقا تماس گرفته‌اند تا درباره‌ استفاده از خاک این کشورها برای اسکان مجدد فلسطینیان ساکن نوار غزه مذاکره کنند.

به گزارش مهر ملت نیوز به نقل از شفقنا؛ وبگاه شبکه الجزیره نوشت: «این در حالی است که از زمان مطرح شدن ایده‌ی اخراج ساکنان نوار غزه توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، حامی اسرائیل در واشنگتن، به‌طور مستمر و از ابعاد مختلف حقوقی، انسانی، اقتصادی، سیاسی، تاریخی و امنیتی در حال تلاش برای پیشبرد و چارچوب‌بندی این طرح بوده است».

واکنش کشورهای آفریقایی به این پیشنهاد

مقام‌های سودانی اعلام کرده‌اند که پیشنهادهای آمریکا را رد کرده‌اند. در همین حال، مقام‌های سومالی وسرزمین صومال به آسوشیتدپرس گفته‌اند که از هیچ‌گونه تماسی در این زمینه اطلاعی ندارند.

بر اساس طرح ترامپ، بیش از دو میلیون نفر از ساکنان غزه به‌طور دائم به مناطق دیگر منتقل خواهند شد. او پیشنهاد کرده بود در صورتی که آمریکا اداره‌ نوار غزه را به دست بگیرد، یک پاک‌سازی طولانی‌مدت را اجرا کرده و این منطقه را به یک پروژه‌ی املاک و مستغلات تبدیل خواهد کرد.

مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی که به دلیل حساسیت موضوع خواسته‌اند نامشان فاش نشود، تأیید کردند که تماس‌هایی با سومالی و سرزمین صومال برقرار شده و آمریکایی‌ها نیز تأیید کرده‌اند که این تماس‌ها شامل سودان هم بوده است. با این حال، مشخص نیست که این تلاش‌ها تا چه اندازه پیش رفته یا در چه سطحی انجام شده است.

به گفته‌ منابع آمریکایی، این تلاش‌ها ماه گذشته، چند روز پس از رونمایی از طرح ترامپ درباره‌ غزه در کنار بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، آغاز شده و اسرائیل رهبری این مذاکرات را بر عهده داشته است.

سودان

سودان یکی از چهار کشوری بود که در سال ۲۰۲۰ در قالب پیمان ابراهیم روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی کرد. در ازای این توافق، آمریکا نام سودان را از فهرست کشورهای حامی تروریسم حذف کرد، اقدامی که این کشور را به وام‌های بین‌المللی و مشروعیت جهانی دسترسی داد. با این حال، پس از آغاز جنگ داخلی میان ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع، روابطش با اسرائیل به نتیجه‌ای نرسید.

آمریکا و اسرائیل با چالش‌های زیادی برای متقاعد کردن فلسطینیان به ترک غزه و مهاجرت به کشوری بی‌ثبات مانند سودان روبه‌رو هستند، اما ممکن است به دولت خارطوم مشوق‌هایی از جمله کاهش بدهی‌ها، ارائه‌ تسلیحات، فناوری و حمایت دیپلماتیک پیشنهاد دهند.

دو مقام سودانی که نخواستند نامشان فاش شود، تأیید کردند که دولت ترامپ با مقامات نظامی سودان درباره‌ پذیرش فلسطینیان تماس گرفته بود. یکی از این مقام‌ها گفت که این تماس‌ها حتی پیش از آغاز به کار دولت ترامپ و همراه با پیشنهادهای کمک نظامی علیه نیروهای پشتیبانی سریع، کمک به بازسازی پس از جنگ و سایر مشوق‌ها مطرح شده بود.

با این حال، مقام‌های سودانی تأکید کردند که این پیشنهاد بلافاصله رد شده و دیگر مورد بحث قرار نگرفته است.

سرزمین صومال

سرزمین صومال منطقه‌ای با جمعیت بیش از سه میلیون نفر در شاخ آفریقاست که بیش از ۳۰ سال پیش از سومالی جدا شد، اما تاکنون به‌عنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته نشده است. سومالی همچنان این منطقه را بخشی از خاک خود می‌داند.

عبدالرحمن محمد عبدالله، رئیس جدید سرزمین صومال، اولویت خود را دریافت به رسمیت شناختن بین‌المللی اعلام کرده است.

یک مقام آمریکایی که در این مذاکرات نقش داشته، تأیید کرد که واشنگتن در ازای به رسمیت شناختن این منطقه، در حال گفت‌وگوهای محرمانه با سرزمین صومال درباره‌ی موضوعاتی است که می‌تواند برای آمریکا مفید باشد.

با این حال، یک مقام ارض‌الصومال اعلام کرد که دولت این منطقه هیچ تماسی در این زمینه دریافت نکرده و هیچ گفت‌وگویی درباره‌ی پذیرش فلسطینیان انجام نشده است.

سومالی

سومالی همواره از حامیان فلسطینیان بوده و به‌طور مداوم شاهد برگزاری راهپیمایی‌های حمایت از آن‌ها بوده است. این کشور در اجلاس اخیر اتحادیه‌ عرب، طرح ترامپ را رد کرده و بعید به نظر می‌رسد که مقصدی برای اسکان فلسطینیان باشد، حتی در صورتی که آن‌ها با مهاجرت موافقت کنند.

یک مقام سومالیایی نیز که خواست نامش فاش نشود، تأکید کرد که کشورش هیچ تماسی درباره‌ی پذیرش فلسطینیان دریافت نکرده و هیچ گفت‌وگویی در این زمینه صورت نگرفته است.

 

پایگاه خبری مهرملت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مهر ملت نیوز صدای شما مردم فهیم ایران است، در هر کجای این سر زمین کهن که باشید. ما پل ارتباطی شما ومسولین خواهیم بود.
رسالت ما ، اطلاع رسانی صحیح، شفاف و آگاه ساختن آحاد مردم جامعه، از رویداد های روز ایران و جهان خواهد بود. ما از شما ییم ودر کنار شما خواهیم بود.

صاحب امتیاز و مدیر مسول : افسانه سادات میرحبیبی

سردبیر :حسن اشجعی

آدرس:

خیابان بهار شمالی نبش کوچه مانی پلاک ۷۴ واحد ۴

تلفن تماس:

۰۹۱۲۰۴۵۱۵۴۸

ایمیل:

mehremellat1@gmail.com

پشتیبان سایت: کیانوش فرهادزاده