کد خبر:12247
پ
پرندگان

به جانوران و پرندگان وحشی غذا ندهید

بارش‌ سنگین برف و در پی آن بروز سرما و یخ بستن سطح زیستگاه‌ها در زمستان هر سال باعث می‌شود که گونه های جانوری و پرندگان وحشی برای یافتن غذا به سکونتگاه های انسانی نزدیک شوند و در برخی موارد وارد روستاها و حاشیه شهرها شوند. به گزارش مهر ملت نیوز  بر خلاف تصور و […]

بارش‌ سنگین برف و در پی آن بروز سرما و یخ بستن سطح زیستگاه‌ها در زمستان هر سال باعث می‌شود که گونه های جانوری و پرندگان وحشی برای یافتن غذا به سکونتگاه های انسانی نزدیک شوند و در برخی موارد وارد روستاها و حاشیه شهرها شوند.

به گزارش مهر ملت نیوز  بر خلاف تصور و دیدگاه مرسوم که باید در این شرایط به جانداران و پرندگان که برای یافتن غذا به مناطق مسکونی نزدیک می‌شوند، غذا داد و آن‌ها را سیر کرد، برخی کارشناسان محیط زیست در مقابل معتقدند که این کار موجب می‌شود وحوش و پرندگان به طور غریزی یاد بگیرند که به جای شکار برای یافتن غذا وارد سکونتگاه های انسانی شوند که این روند افزون بر آن که زیست طبیعی آنها را مختل می‌کند، خطرهای دیگری در پی دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام با اعتقاد بر این دیدگاه از جوامع محلی نظیر ساکنان مناطق روستایی، عشایری و حواشی شهرها خواست که از غذا دادن یا آزار رساندن به وحوش و پرندگان وحشی خودداری کنند.

«علیرضا محمدی»  در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یادآور شد که در ماه های سرد سال برخی جانداران و وحوش مانند پرندگان، روباه، شغال، پلنگ، خرس یا دیگر گونه‌ها برای یافتن غذا راهی مناطق مسکونی می‌شوند.

وی افزود: مردم در صورت دیدن هرگونه جانور یا پرندگان وحشی در نزدیک سکونتگاه‌ها از ترساندن، آزار رساندن، شکار و یا غذا دادن به آن‌ها به طور جدی اجتناب ورزند.

محمدی توضیح داد که غذا دادن به وحوش یا دانه پاشی برای پرندگان موجب می‌شود تا این جانواران به طور غریزی یاد بگیرند که برای یافتن غذا به سکونتگاه‌های انسان وارد شوند.

وی بیان کرد: حضور جانداران و پرندگان وحشی در نزدیکی سکونتگاه‌های انسانی سبب می‌شود تا آن‌ها به جای شکار یاد بگیرند که در محل زیست انسان‌ها به دنبال یافتن غذای آسان و راحت باشند که این موضوع روند طبیعی زندگی جانواران را مختل می‌کند. همچنین حضور و پرسه وحوش و پرندگان در نزدیکی سکونتگاه‌های انسان سبب می‌شود تا شکارچیان متخلف به راحتی آن‌ها را شکار کنند.

محمدی از مردم خواست در صورت دیدن هر گونه حیوان یا پرنده وحشی در نزدیک سکونتگاه‌ها موضوع را به سامانه ۱۵۴۰ اطلاع دهند تا نیروهای یگان حفاظت محیط زیست راهی آن منطقه شوند.

از گسترده دو میلیون هکتاری استان ایلام، یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن را زمین‌های طبیعی تشکیل می‌دهد و سهم مناطق زیرمدیریت محیط زیست استان ۱۴۳ هزار هکتار است.

ایلام زیستگاه گونه‌های جانوری چون پلنگ، شاه روباه، خرس، کاراکال، عقاب، گراز، افعی دم عنکبوتی، کل، بز، میش، قوچ، گربه شنی و سایت تکثیر گوزن زرد است.

 

پایگاه خبری مهرملت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مهر ملت نیوز صدای شما مردم فهیم ایران است، در هر کجای این سر زمین کهن که باشید. ما پل ارتباطی شما ومسولین خواهیم بود.
رسالت ما ، اطلاع رسانی صحیح، شفاف و آگاه ساختن آحاد مردم جامعه، از رویداد های روز ایران و جهان خواهد بود. ما از شما ییم ودر کنار شما خواهیم بود.

صاحب امتیاز و مدیر مسول : افسانه سادات میرحبیبی

سردبیر :حسن اشجعی

آدرس:

خیابان بهار شمالی نبش کوچه مانی پلاک ۷۴ واحد ۴

تلفن تماس:

۰۹۱۲۰۴۵۱۵۴۸

ایمیل:

mehremellat1@gmail.com

پشتیبان سایت: کیانوش فرهادزاده