مراسم وداع با پیکر احمد سمیعی گیلانی از جایی که سالها در آن به زبان فارسی خدمت کرده بود، برگزار شد.
مهر ملت – به گزارش ایسنا، مراسم تشییع پیکر احمد سمیعی گیلانی، مترجم، ویراستار و مدیر گروه ادبیات معاصر فرهنگستان زبان و ادب فارسی، صبح امروز (شنبه، پنجم فروردینماه) در محل فرهنگستان برگزار شد.
محمدعلی موحد، محمدرضا شفیعی کدکنی، سیدعلی آل داوود، موسی اسوار، محمود عابدی، حسین معصومی همدانی، غلامعلی حداد عادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدرضا نصیری، سیروس علینژاد، کامیار عابدی، فرهاد طاهری، سعید رفیعی، امید طبیبزاده، جعفر شجاع کیهانی، اکبر ایرانی، مهشید نونهالی، آبتین گلکار، مهدی فیروزان، علیاصغر محمدخانی، مسعود جعفری جزی، الوند بهاری، مجتبی حسینی، غلامرضا امیرخانی و علیاکبر میرجعفری از حاضران در این مراسم بودند.
جعفر شجاع کیهانی، معاون گروه ادبیات معاصر فرهنگستان زبان و ادب فارسی که اجرای این مراسم را برعهده داشت در سخنانی اظهار کرد: سرو بلند زبان و ادب فارسی، آن صاحب قلم نثر فاخر، شیرین و گوار و آنکه به تردستی در تمامی فنون ادبی از متون کهن ادب فارسی و ترجمههای خوشخوان از ادبیات فرانسه تا دغدغههای اجتماعی و فرهنگی ادبیات معاصر، قلمی توانا، محققانه و روشمند داشت، از میان رفت. استادی به معنای دقیق استاد، بیادعا، عاشق دانستن، خواندن و تامل، از میان ما رفت. سخن خلاصه که استاد سمیعی از دست رفت.
سپس غلامعلی حداد عادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در سخنانی گفت: امروز برای فرهنگستان روز سخت و تلخی است. خبر درگذشت استاد سمیعی در ایام نوروز خبر دردناکی بود. استاد سمیعی یکی از استوانههای زبان و ادب فارسی در دوران معاصر بود که با عمر پربرکت خود تمامی قرن گذشته را طی کرده بود. او از ارکان فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود و به وجود او افتخار میکردیم و سایه او را مانند سایه پدر مغتنم میشمردیم.
در ادامه مراسم محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در سخنانی گفت: ایشان در موقعیت بسیار ممتازی قرار داشت و استاد بسیاری از اندیشمندان و بزرگان حوزه ادبیات فارسی بود. شخصیت بزرگی مانند استاد سمیعی برای همه ما به عنوان پشتیبان در حوزه هویت ایرانی و پاسداشت زبان فارسی محسوب میشد. برخی از شخصیتها آثار وجودیشان بسیار بالاست و همین که حضور دارند و نفس میکشند، بسیاری از گرهها و مشکلات را حل میکنند. استاد سمیعی چنین جایگاه ممتاز و بیبدیلی در حوزه زبان و ادب فارسی داشتند.
حسین معصومی همدانی هم در این مراسم در سخنانی گفت: بزرگان که میروند این احساس عمومی وجود دارد که جایشان پر نخواهد شد و شواهد هم گواهی میدهد این احساس نابجا نیست. اما چه کسی باید به فکر این موضوع باشد؟ گمان نمیکنم با گله این مشکل حل شود. نظام آموزشی عنان گسیخته به سمتی میرود که پیدایش چنین آدمهایی را تقریبا ناممکن میکند.
در ادامه جعفر شجاع کیهانی شعری از بهاءالدین خرمشاهی را که در بزرگداشت استاد سمیعی در سال ۱۳۹۴ سروده بود برای حاضران خواند.
مهشید نونهالی، مترجم نیز پیام گلی امامی رئیس انجمن صنفی ویراستاران را خواند.
در آخر هم محمدرضا ترکی شعری را که بعد از شنیدن خبر درگذشت سمیعی سروده بود، خواند.
پیکر سمیعی گیلانی ششم فروردین در زادگاهش رشت به خاک سپرده خواهد خواهد شد.