کد خبر:12625
پ
سد تهران

فروردین ۱۴۰۴؛ کدام سدها سرریز شدن؟/ وضعیت سدهای اطراف تهران

این روزها اخبار خوبی درباره سرریز شدن برخی از سدها به گوش می‌رسد.  به گرارش مهر ملت نیوز به نقل از خبر آنلاین،  اولین خبر درباره سد کرج بود، دوم فروردین اعلام شد ورودی سد کرج بعد از بارش‌های نیمه اسفند تا اوایل فروردین رشد قابل توجهی داشته و تصاویر تازه، تفاوت چشمگیر آن را در […]

این روزها اخبار خوبی درباره سرریز شدن برخی از سدها به گوش می‌رسد.

 به گرارش مهر ملت نیوز به نقل از خبر آنلاین،  اولین خبر درباره سد کرج بود، دوم فروردین اعلام شد ورودی سد کرج بعد از بارش‌های نیمه اسفند تا اوایل فروردین رشد قابل توجهی داشته و تصاویر تازه، تفاوت چشمگیر آن را در کمتر از ۱۵ روز نشان می‌دهد. ورودی آب سد کرج در هفته‌های پایانی سال ۱۴۰۳ و ابتدای فروردین ۱۴۰۴، پس از ماه‌ها خشکسالی و کم‌آبی، رشد قابل توجهی را تجربه کرده است.

تصاویر مقایسه‌ای از ۱۷ اسفند و ۲ فروردین به‌خوبی نشان می‌دهد که بارش‌های اخیر چطور توانسته‌اند جان دوباره به این سد مهم کشور بدهند.

سد کرج یکی از قدیمی‌ترین و حیاتی‌ترین سدهای تامین آب برای تهران و البرز است که از دهه ۱۳۳۰ در حال بهره‌برداری است. این سد علاوه بر تامین بخشی از آب شرب تهران و کرج، در کنترل سیلاب‌ها و مدیریت منابع آب منطقه نقش کلیدی ایفا می‌کند. طی سال‌های اخیر، کاهش بارش‌ها و تداوم خشکسالی باعث کاهش شدید ذخایر این سد شده بود. در بهمن و اوایل اسفند، ورودی سد کرج به پایین‌ترین سطوح چند دهه اخیر رسیده بود و کارشناسان بارها نسبت به وضعیت قرمز این مخزن استراتژیک هشدار داده بودند.

۴ فروردین هم اعلام شد که بارش‌های اخیر باران و برف در الیگودرز موجب سرریز شدن سد رودبار این شهرستان شد.

خبر بعدی درباره سدی در مازندان بود که امروز معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: بارش‌های مناسب در نخستین روزهای سال علاوه بر تکمیل ظرفیت آبگیری سد آیت‌الله صالحی مازندرانی در سوادکوه شمالی، باعث سرریز سد میجران رامسر هم شد.

سیدمحمد موسوی اظهار کرد: سامانه سرد بارشی فعال در مازندران طی روزهای گذشته بارندگی‌های خوبی را در این استان رقم زد و ظرفیت هشت میلیون متر مکعبی مخزن سد میجران رامسر را تکمیل کرد.

وی با بیان این‌که با بارندگی‌های چند روز اخیر، آب پشت سد میجران رامسر به تراز سرریز یعنی ۸.۰۷ میلیون مترمکعب رسید اضافه کرد: این سد نقش مهمی در تامین آب آشامیدنی شهرستان رامسر دارد و بخشی از آب ذخیره شده آن نیز برای بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

سد آیت‌الله صالحی مازندرانی که با نام سد البرز نیز شناخته می‌شود در دهستان لفور از توابع شهرستان سوادکوه شمالی روی رودخانه بابلرود ساخته شده است. این سد ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ نیز سرریز کرد و اکنون به دلیل بارش‌های مناسب در فاصله کمتر از یک سال بار دیگر سرریز کرد.

حجم مخزن این سد با ارتفاع دیواره ۷۸ متر و طول تاج ۸۳۷ متر حدود ۱۴۲ میلیون متر مکعب است که توان تنظیم ۱۹۲ میلیون متر مکعب آب را دارد و ۵۴ هزار هکتار از کشتزارهای مازندران در منطقه حد فاصل رودخانه‌های بابلرود تا سیاهرود زیر پوشش این سد قرار دارند.

از سدهای تهران چه خبر؟

با این حال  استاندار تهران با اشاره به کاهش ۳۴ درصدی بارندگی نسبت به بلندمدت و ۱۲ درصدی نسبت به سال گذشته، وضعیت ذخایر سدهای تامین‌کننده آب استان را نامناسب اعلام کرد.

محمدصادق معتمدیان با تاکید بر لزوم تدابیر مدیریتی موثر برای مقابله با بحران کم‌آبی گفت: پیش از آغاز سال، جلسات متعددی در ستاد پیشگیری از بحران استان تهران برگزار شد که طی آن تصمیمات لازم برای مدیریت منابع آبی اتخاذ شده است.

معتمدیان از تکمیل پروژه‌های آبی مانند سد طالقان و رینگ آبرسانی قمر بنی‌هاشم به‌عنوان راهکارهایی برای افزایش پایداری تامین آب در استان تهران نام برد.

وی فرهنگ‌سازی و مدیریت مصرف آب را مهم‌ترین اقدام در این شرایط دانست و افزود: در حال حاضر ۶۳ درصد از شهروندان تهرانی بیش از ۲ برابر الگوی استاندارد یعنی روزانه حدود ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کنند که این میزان از میانگین کشوری بالاتر است.

استاندار تهران با اشاره به اینکه ۸۷ درصد مصرف آب استان به مصارف خانگی اختصاص دارد، خواستار اجرای قوانین مغفول‌مانده‌ای مانند ماده ۱۶ مقررات ملی مسکن شد که بر جداسازی آب شرب و آب باران تاکید دارد.

وی همچنین اجرای ابزارهای کنترلی مانند افزایش تعرفه مصرف برای مشترکان پرمصرف و اعمال محدودیت‌های لازم را از جمله راهکارهای مدیریت مصرف دانست و تاکید کرد: با تولید تجهیزات کاهنده مصرف و نظارت مستمر، می‌توان مصرف آب را تا ۳۰ درصد کاهش داد.

 

پایگاه خبری مهرملت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مهر ملت نیوز صدای شما مردم فهیم ایران است، در هر کجای این سر زمین کهن که باشید. ما پل ارتباطی شما ومسولین خواهیم بود.
رسالت ما ، اطلاع رسانی صحیح، شفاف و آگاه ساختن آحاد مردم جامعه، از رویداد های روز ایران و جهان خواهد بود. ما از شما ییم ودر کنار شما خواهیم بود.

صاحب امتیاز و مدیر مسول : افسانه سادات میرحبیبی

سردبیر :حسن اشجعی

آدرس:

خیابان بهار شمالی نبش کوچه مانی پلاک ۷۴ واحد ۴

تلفن تماس:

۰۹۱۲۰۴۵۱۵۴۸

ایمیل:

mehremellat1@gmail.com

پشتیبان سایت: کیانوش فرهادزاده