کد خبر:2630
پ
مقبره فرعون زن

کشف مقبره سلطنتی متعلق به دوران حکومت زنان فرعون

مقبره سلطنتی کشف شده در نزدیکی الاقصر مربوط به زمانی است که یکی از فرعون‌های زن در مصر باستان حکومت می‌کرد. مهر ملت – به گزارش ایلنا به نقل از لایوساینس، باستان‌شناسان در مصر یک مقبره سلطنتی ۳۵۰۰ساله را در نزدیکی الاقصر کشف کردند. این مقبره احتمالاً در زمانی ساخته شده است که حَتشِپسوت (Hatshepsut […]

مقبره سلطنتی کشف شده در نزدیکی الاقصر مربوط به زمانی است که یکی از فرعون‌های زن در مصر باستان حکومت می‌کرد.

مهر ملت – به گزارش ایلنا به نقل از لایوساینس، باستان‌شناسان در مصر یک مقبره سلطنتی ۳۵۰۰ساله را در نزدیکی الاقصر کشف کردند. این مقبره احتمالاً در زمانی ساخته شده است که حَتشِپسوت (Hatshepsut به معنای سرآمد بانوان آزاده) در مصر باستان حکومت می‌کرد.

تحوتموس سوم یک کودک بود، احتمالاً زمانی که در حدود ۱۴۷۹ قبل از میلاد به سلطنت رسید تنها ۲ سال داشت و حَتشِپسوت نامادری او، تا زمان مرگ او در حدود ۱۴۵۸ قبل از میلاد، به عنوان نایب السلطنه و بعدها هم به عنوان فرمانروا، حکومت کرد. درواقع حَتشِپسوت یکی از زنانی است که به عنوان فرعون در مصر باستان حکومت کرد.

این مقبره توسط تیمی از باستان‌شناسان وابسته به موسسه مک دونالد برای تحقیقات باستان‌شناسی در دانشگاه کمبریج، حفاری شد. این تیم این مقبره را در اکتبر ۲۰۲۲ هنگام کاوش در منطقه‌ای در نزدیکی اقصر به نام Wadi Gabbanat el-Qurud که در نزدیکی دره پادشاهان قرار دارد، پیدا کرد.

باستان‌شناسان در بیانیه‌ای گفتند: کتیبه‌های جزئی و شواهد سرامیکی نشان می‌دهد که این بنا در دوران سلطنت مشترک تحوتموس سوم و حَتشِپسوت ساخته شده است.

این تیم اعلام کرد: مقبره تازه کشف شده حاوی چندین تدفین است و «معماری، همانطور که در حال حاضر درک می‌شود، نشان می‌دهد که آرامگاه پس از ساخته شدن، چندین بار تغییر کرده است.

باستان‌شناسان مطمئن نیستند که مقبره در اصل برای چه کسی ساخته شده است. تزیینات باقیمانده و اندازه معدود اتاق‌های قابل دسترس در حال حاضر به یک دفن سلطنتی با اهمیت اشاره دارد، به احتمال زیاد با توجه به موقعیت مکانی که در نزدیکی دره پادشاهان قرار دارد می‌توان حدس زد که این مقبره متعلق به یک همسر بزرگ سلطنتی و چندین فرزند پادشاه تحوتموس است. البته تیم باستان‌شناسی اعلام کرده است که هنوز مشخص نیست چه تعداد بقایای انسانی در این مقبره وجود دارد.

این مقبره در دوران باستان بر اثر سیل آسیب زیادی دیده است. چنانکه سیلاب‌های مکرر، محور اصلی آرامگاه را به طور کامل پر کرده و باعث ضعیف شدن و ریزش سقف‌های آرامگاه شده است. با این وجود حفاری و تجزیه و تحلیل بقایای مقبره ادامه دارد. پاکسازی اتاق‌ها و ایمن‌سازی مقبره چندین فصل طول خواهد کشید.

 

پایگاه خبری مهرملت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مهر ملت نیوز صدای شما مردم فهیم ایران است، در هر کجای این سر زمین کهن که باشید. ما پل ارتباطی شما ومسولین خواهیم بود.
رسالت ما ، اطلاع رسانی صحیح، شفاف و آگاه ساختن آحاد مردم جامعه، از رویداد های روز ایران و جهان خواهد بود. ما از شما ییم ودر کنار شما خواهیم بود.

صاحب امتیاز و مدیر مسول : افسانه سادات میرحبیبی

سردبیر :حسن اشجعی

آدرس:

خیابان بهار شمالی نبش کوچه مانی پلاک ۷۴ واحد ۴

تلفن تماس:

۰۹۱۲۰۴۵۱۵۴۸

ایمیل:

mehremellat1@gmail.com

پشتیبان سایت: کیانوش فرهادزاده