کد خبر:12179
پ
یخچالها

نتایج «شوکه‌کننده» تحقیقات دانشمندان؛ افزایش ۳۶ درصدی از بین رفتن یخچال‌های طبیعی در دهه گذشته

دانشمندان اعلام کردند که از دست رفتن یخ‌های جهانی از یخچال‌های طبیعی در دهه گذشته شتاب گرفته است، و هشدار دادند که ذوب شدن یخ‌ها در سال‌های آتی ممکن است سریع‌تر از حد انتظار باشد و سطح دریاها را بالاتر ببرد. به گزارش مهر ملت نیوز به نقل از شفقنا، یخچال‌های طبیعی جهان که به […]

دانشمندان اعلام کردند که از دست رفتن یخ‌های جهانی از یخچال‌های طبیعی در دهه گذشته شتاب گرفته است، و هشدار دادند که ذوب شدن یخ‌ها در سال‌های آتی ممکن است سریع‌تر از حد انتظار باشد و سطح دریاها را بالاتر ببرد.

به گزارش مهر ملت نیوز به نقل از شفقنا، یخچال‌های طبیعی جهان که به عنوان تنظیم‌کننده‌های مهم آب‌وهوا و منابع آب شیرین برای میلیاردها نفر عمل می‌کنند، با گرم شدن کره زمین به سرعت در حال ذوب شدن هستند.

در یک ارزیابی جهانی بی‌سابقه، یک تیم بین‌المللی از محققان افزایش شدیدی در ذوب یخ‌ها در دهه گذشته کشف کردند، به طوری که حدود ۳۶ درصد یخ بیشتر در دوره ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۳ نسبت به سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۱ از دست رفته است.

به طور متوسط سالانه حدود ۲۷۳ میلیارد تن یخ از دست می‌رود – معادل مصرف آب جمعیت جهان برای ۳۰ سال.

مایکل زمپ، استاد دانشگاه زوریخ که یکی از نویسندگان این ارزیابی که در مجله Nature منتشر شد، گفت این یافته‌ها اگر کاملاً غیرمنتظره نباشند، «شوکه‌کننده» هستند، زیرا دمای جهانی با انتشار گازهای گلخانه‌ای بشر در حال افزایش است.

به طور کلی، محققان دریافتند که یخچال‌های طبیعی جهان از آغاز قرن حدود پنج درصد از حجم خود را از دست داده‌اند – با تفاوت‌های گسترده منطقه‌ای از دو درصد در قطب جنوب تا ۴۰ درصد در آلپ اروپا.

زمپ گفت که مناطق با یخچال‌های کوچکتر سریع‌تر یخ‌های خود را از دست می‌دهند، و بسیاری «تا پایان این قرن دوام نخواهند آورد.»

این تحقیق – که توسط سرویس نظارت بر یخچال‌های جهانی (WGMS)، دانشگاه ادینبورگ و گروه تحقیقاتی Earthwave هماهنگ شده است – تلاشی برای گردآوری اندازه‌گیری‌های میدانی و ماهواره‌ای برای ایجاد یک «برآورد مرجع» برای ردیابی از دست رفتن یخ بود.

زمپ، که رهبری WGMS را بر عهده دارد، گفت که مشاهدات تیم و مطالعات درباره مدل‌سازی اخیر نشان می‌دهد که ذوب شدن یخچال‌ها در این قرن سریع‌تر از پیش‌بینی‌ها و آخرین ارزیابی کارشناسان آب‌وهوای IPCC سازمان ملل خواهد بود.

«بنابراین، ما با افزایش سطح دریا تا پایان این قرن بیش از حد انتظار روبرو هستیم،” او به خبرگزاری فرانسه گفت و افزود که از دست رفتن یخچال‌ها همچنین بر منابع آب شیرین، به ویژه در آسیای مرکزی و آند مرکزی تأثیر خواهد گذاشت.

یخچال‌ها دومین عامل بزرگ در افزایش سطح دریاهای جهانی هستند.

دانشمندان تخمین زده‌اند که حدود دو سانتی‌متر (۰.۸ اینچ) افزایش سطح دریا ناشی از ذوب یخچال‌ها از سال ۲۰۰۰ به این معنی است که تقریباً چهار میلیون نفر بیشتر در سواحل جهان در معرض سیل هستند.

تاکنون یخچال‌های کوچکتر عامل اصلی افزایش سطح دریا بوده‌اند، اما مارتین سیگرت، استاد دانشگاه اکستر که در این مطالعه مشارکت نداشت، گفت که این تحقیق «نگران‌کننده» است.

این بدان دلیل است که وی پیش‌بینی می‌کند یخچال‌های بیشتری از دست خواهند رفت و ممکن است نشان دهد که چگونه صفحات یخی وسیع قطب جنوب و گرینلند به گرمایش جهانی واکنش نشان می‌دهند.

«صفحات یخی اکنون با سرعت بیشتری در حال از دست دادن جرم هستند – شش برابر بیشتر از ۳۰ سال پیش – و وقتی تغییر کنند، دیگر در مورد سانتی‌متر صحبت نمی‌کنیم، بلکه در مورد متر صحبت می‌کنیم.»

یخچال‌ها و داده‌های WGMS که به بیش از یک قرن پیش بازمی‌گردد، برای دهه‌ها یک شاخص کلیدی برای تغییرات آب‌وهوایی ناشی از انسان بوده‌اند.

در قرن بیستم، ارزیابی‌ها بر اساس اندازه‌گیری‌های میدانی از حدود ۵۰۰ یخچال بود – که شامل دانشمندانی می‌شد که در بالای یخچال سوراخی حفر می‌کردند تا میزان برف تازه آن سال را ثبت کنند و سپس مقدار یخ از دست رفته در «زبان» یخچال را ارزیابی کنند.

اخیراً، ماهواره‌ها به دانشمندان اجازه داده‌اند تا تغییرات در ۲۷۵,۰۰۰ یخچال جهان را بهتر ردگیری کنند – با استفاده از دوربین‌ها، رادار، لیزر و روش‌هایی برای ارزیابی جرم زمین.

در ژانویه، سازمان ملل گفت که نجات یخچال‌های جهان یک «استراتژی بقای» مهم برای سیاره است.

زمپ گفت که برای انجام این کار، «باید انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهید؛ به همین سادگی و پیچیدگی.»

«هر دهم درجه گرمایشی که از آن جلوگیری کنیم، پول، جان‌ها و مشکلات را نجات می‌دهد.»

پایگاه خبری مهرملت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مهر ملت نیوز صدای شما مردم فهیم ایران است، در هر کجای این سر زمین کهن که باشید. ما پل ارتباطی شما ومسولین خواهیم بود.
رسالت ما ، اطلاع رسانی صحیح، شفاف و آگاه ساختن آحاد مردم جامعه، از رویداد های روز ایران و جهان خواهد بود. ما از شما ییم ودر کنار شما خواهیم بود.

صاحب امتیاز و مدیر مسول : افسانه سادات میرحبیبی

سردبیر :حسن اشجعی

آدرس:

خیابان بهار شمالی نبش کوچه مانی پلاک ۷۴ واحد ۴

تلفن تماس:

۰۹۱۲۰۴۵۱۵۴۸

ایمیل:

mehremellat1@gmail.com

پشتیبان سایت: کیانوش فرهادزاده