ساخت بزرگترین پردیس فرهنگی، هنری و آموزشی غرب خاورمیانه، صبح امروز – پنجشنبه بیست و یکم فروردین ماه با حضور سیدعباس صالحی وزیر ارشاد، زاکانی شهردار و دیگر مسئولان آغاز شد.
مهر ملت نیوز – ساخت بزرگترین پردیس فرهنگی، هنری و آموزشی غرب خاورمیانه، صبح امروز، پنجشنبه ۲۱ فروردینماه در بوستان هنرمندان تهران کلید خورد.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران، مهرداد باقری پبدنی رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، علیرضا زاکانی شهردار تهران و سید مرتضی روحانی شهردار منطقه ۶ در این مراسم حضور داشتند.
سید عباس صالحی در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت.
سرانه فرهنگی جدیترین کمبود است
او گفت: یکی از کمبودهای جدی که با آن مواجهیم، کمبود سرانه فرهنگی و هنری در کشور است و یکی از گلایهها در سفرهای استانی، انتقاد از کمبود فضاهای فرهنگی و هنری بود. و کسانی که در حوزه شهری کار میکنند، میدانند د نگاه به شهر بعنوان فضای خواب و سکونت عوض شده است.
او ادامه داد: توجه به فضای سبز در دهههای اخیر شرایط بهتری را رقم زد و تهران هم وضعیت بهتری دارد.
صالحی با بیان اینکه در بخش فرهنگی و هنری سرانه در حد متر هم نمیرسد و در حد سانتی متر است، گفت: با اینکه در حوزه منابع انسانی به وضعیت خوبی رسیدیم اما فرصتی برای ارائه اثر نبود و همین موضوع است که باعث میشودافراد به بحران هویتی دچار شوند.
وی تاکید کرد: اگر در مناطق هویتی ایجاد شود، برای مردم آن شهر و دیگر شهرها فرصت تعاملی بین اقلیمی ایجاد میکند. این اقدام فرصتهای زمانی را برای حضور شهروندان تسهیل میکند و فرصت گپ و گفت هنرمندان عرصههای مختلف را فراهم میکند. ما نیز در وزارت ارشاد معتقد بر این هستیم که هماهنگیهایی با شهرداری داشته باشیم.
افزایش صندلیهای تئاتر
وی اضافه کرد: با این کار به تعداد یک چهارم به صندلیهای تئاتر اضافه میشود.
صالحی گفت: باید باور کنیم شهر برای سکونت و خواب نیست و تنفس شهر به امور فرهنگی و هنری مرتبط است و اینکه این کار به همکاریهای بیشتر وزارت ارشاد و شهرداری نیاز دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: قدمی که امروز برداشته شد باید ادامه پیدا کند تا بتوانیم کمبود سرانه فرهنگی و هنری را جبران کنیم و وضعیت را ارتقاء دهیم. از ارتش نیز تقدیر میکنیم که همراهی کرد تا این مسئله به سرانجام برسد.
وی افزود: افزایش بهره وری از این فضاها نیز اهمیت زیادی دارد؛ ما فرهنگسراهای متعددی داریم اما اینکه چگونه میتوان از فضاهای موجود استفاده بیشتری کرد، باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد تا ببینیم پردیسها و فضاهای فرهنگی در تمام ایام سال مملؤ از حضور شهروندان است.
شهرداری به ارشاد کمک کند
صالحی با بیان اینکه این مراکز متعلق به شهرداری و وزارت کشور نیست بلکه متعلق به شهروندان است، تصریح کرد: ما شرایط سختی در وزارت فرهنگ و ارشاد داریم. به طوری که با توجه به شرایط تئاتر شهر در این عرصه نیز به کمک آقای زاکانی نیاز داریم. پردیس منطقه ۶ و نگاه آقای زاکانی ما را امیدوارتر کرد و امید داریم بتوانیم در این حوزهها همکاریهای بیشتری داشته باشیم.
وی در پایان گفت: اداره هنرهای نمایشی این برنامه را دارد که رویدادهای مختلفی را در سنگلج برگزار کند و امیدواریم شهرداری نیز در این زمینه همکاری کند.
پاسخ به یک ضرورت ملی
سید مرتضی روحانی در این مراسم با بیان اینکه این اقدام پاسخ شهری به یک ضرورت ملی و تثبیت جایگاه تهران در دیپلماسی فرهنگی است، گفت: در مقابل تهدیدات نرم افزاری دشمن باید خود را تقویت کنیم. بر اساس خط مشی رهبر معظم انقلاب جنگ امروز نبرد روایتهاست.
روحانی افزود: تولید تنها مختص کالا نیست و براساس گفتههای رهبر معظم انقلاب سرمایهگذاری در عرصه فرهنگ نیز است، این اقدام شهرداری آغازی بر چنین تولیداتی است.
وی ادامه داد: رویکرد ما در این موضوع در دوره ششم مدیریت شهری دنبال شد. ما به دنبال این بودیم که بگوییم من شهردارم تنها یک شعار نبوده است.
او گفت: قلب تپنده فرهنگ تهران در منطقه ۶ قرار گرفته و موضوعات فرهنگی و تاریخ انقلاب در این منطقه شکل گرفته است.
روحانی تاکید کرد: جانمایی پردیس فعلی نیز، برای هم افزایی فرهنگی و اثرگذاری اجتماعی در شهر ساخته خواهد شد.
روحانی با بیان اینکه پردیس فرهنگی منطقه ۶ نماد این تحول است، تصریح کرد: این پردیس قرار است با امکانات نوین برای برگزاری جشنوارههای ملی و بین المللی طراحی شود و سرمایهگذاری در چنین پروژههایی برای عمل به منویات مقام معظم رهبری است.
مهرداد باقری رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز با حضار گفتگویی کوتاه داشت.
به گفته وی ساخت این پروژه طی شش ماه به اتمام خواهد رسید. کار عمرانی این سالن آغاز شده است.
وی بیان کرد: این پروژه نیازمند ساخت نیست و در واقع یک اصلاحی در ابنیه موجود اتفاق خواهد افتاد و به ظرفیت موجود اضافه خواهد شد.
زمین فوق به مساحت ۶۰۲۰ مترمربع با اعیانات موجود به مساحت حدود ۴۵۰۰ متر مربع مشتمل بر سه سوله ساختمان، دو طبقه پیرامونی و سازههای پراکنده داخلی س از هماهنگیها با معاونت مهندسی ارتش در ۱۴ اسفند۱۴۰۳ به شهرداری تحویل داده شد.
بر اساس گفتهها، این مکان علاوه بر ارتقاء سرانه فضاهای فرهنگی شهر، ظرفیت میزبانی از جشنوارههای بینالمللی، رویدادهای نمایشی و آموزشی را دارد.