عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مسیر توسعه در هر کشوری از سیستم آموزش و پرورش میگذرد، گفت: بی تردید باید اعتبارات ویژهای به آموزش و پرورش کشور اختصاص داده شود تا سیستم آموزشی کشور بتواند وظایفی را که بر دوش آن نهاده شده به درستی اجرایی نماید.
مهر ملت نیوز – رمضان رحیمی در گفت و گو با خانه ملت در خصوص بودجه سال ۱۴۰۴ آموزش و پرورش، گفت: اعتبارات بودجهای اختصاص داده شده برای سال جاری آموزش و پرورش کمتر از ۱۰ درصد بوده و بیش از ۹۸ درصد آن صرف پرداخت هزینه حقوق و دستمزد کارکنان این وزارتخانه شده است.
نماینده فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه بودجه اندک آموزش و پرورش سرمایهای را برای اقدامات پژوهشی نمیگذارد، افزود: اگر قرار است برای سال آینده سرانهای به حساب مدارس واریز شود و یا اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در دستور کار قرار بگیرد و حتی شاهد اقدامات پژوهشی در سیستم آموزشی کشور در برنامه هفتم توسعه باشیم باید اعتبارات ویژهای برای تحقق آنها در نظر بگیریم.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مسیر توسعه در هر کشوری از سیستم آموزش و پرورش میگذرد، اظهار داشت: بی تردید باید اعتبارات ویژهای به آموزش و پرورش کشور اختصاص داده شود تا سیستم آموزشی کشور بتواند وظایفی را که بر دوش آن نهاده شده به درستی اجرایی کند.
رحیمی با انتقاد از بودجه اندکی که هر ساله به سیستم آموزشی کشور اختصاص داده میشود، اظهار داشت: امروز بیش از ۲۰ درصد مدارس کشور فرسوده هستند، اگر خیرین مدرسه ساز پا به عرصه همراهی و همگامی نمیگذاشتند بیتردید این درصد بیشتر از اعداد و ارقام عنوان شده بود، دولت باید در بودجهبندی آموزش و پرورش را به صورت ویژه ببیند.
وی افزود: باید از شعارهای سطحی که دهههای اخیر به کرات در حوزه آموزش و پرورش دادهایم عبور کنیم و آن را در قالب عمل به منصه ظهور برسانیم و اگر قرار به توسعه و پیشرفت کشور است باید از طریق تقویت سیستم آموزشی کشور باشد که بخشی از این مهم در سایه اختصاص بودجه مناسب به حوزه آموزشی کشور محقق میشود.
رحیمی با بیان اینکه دولت باید به تقویت نیروهای آموزشی کشور توجه ویژهای داشته باشد، اظهار داشت: برای تقویت سیستم آموزشی کشور نیازمند معلمان تعلیم دیده در این حوزه هستیم و همچنین تهیه تجهیزات آموزشی باید به روز رسانی شود و دولت باید بخشی از این نیازها را به واسطه بودجه آموزشی تامین باشد.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: رئیس جمهور باید در بودجهبندی به مسئله اعتبارات آموزش و پرورش توجه ویژهای داشته باشد و از قالب شعارهای حمایتی عبور کرده و تمام حمایتها و پشتیبانیها را در قالب عمل نشان دهد. چرا که توسعه آینده این کشور در گرو تقویت سیستم آموزشی آن است و اگر امروز مهندسان، پزشکان، معلمان و نیروهای نظامی قابلی داریم همه را مدیون سیستم آموزشی گذشته هستیم؛ بر همین اساس باید در فصل بودجه بندی نگاه ویژهای بر این عرصه حاکم باشد.
وی با تاکید بر اینکه اختصاص بودجههای اندک به حوزه آموزش و فرهنگ کشور باید در جای خود هزینه شود، تصریح کرد: دیوان محاسبات و سازمان بازرسی به این مسئله توجه کنند که اعتبارات اندک اختصاص داده شده در حوزه آموزشی کشور در جای خود هزینه شود و همچنین اگر اعتباراتی در بخشهای دیگر رسوب داشته در آموزش و پرورش هزینه شود تا این وزارتخانه بتواند وظایف خود را به بهترین شکل ممکن به سرانجام برساند.
رحیمی در پایان با اشاره به اینکه در فصل بودجه بندی باید مناطق کم برخوردار را به صورت ویژه مدنظر قرار دهیم خاطرنشان، کرد: دولت چهاردهم بر اساس وفاق ملی شکل گرفته است و این وفاق و همدلی جز در عادلانه دیده شدن اعتبارات بودجهای شهرها و شهرستانها ممکن نخواهد بود و توزیع عادلانه امکانات میتواند بخش بسیاری از شعار دولت چهاردهم را ممکن کند./