کد خبر:12547
پ
سید+فرید+موسوی+_11

جولان خصولتی‌ها در فضای اقتصادی انگیزه تولید را تقریباً از بین برده است

یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مبارزه با فساد و رانت‌ها و محدود کردن فعالیت‌ها و جولان خصولتی‌ها در فضای اقتصادی که انگیزه تولید را تقریباً از بین می‌برد، باید جدی‌تر در دستور کار دولت قرار گیرد و مجلس هم قطعاً حمایت می‌کند. مهر ملت نیوز – سید فرید موسوی در گفت‌وگو با  ایلنا، درباره […]

یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مبارزه با فساد و رانت‌ها و محدود کردن فعالیت‌ها و جولان خصولتی‌ها در فضای اقتصادی که انگیزه تولید را تقریباً از بین می‌برد، باید جدی‌تر در دستور کار دولت قرار گیرد و مجلس هم قطعاً حمایت می‌کند.

مهر ملت نیوز – سید فرید موسوی در گفت‌وگو با  ایلنا، درباره اجرایی شدن شعار امسال که از سوی مقام معظم رهبری «سرمایه‌گذاری برای تولید» نامگذاری شده است، گفت: تحقق این شعار نیازمند اجرای یک سری سیاست‌ها است که باید یک رویکرد جامع و هماهنگ بین دولت، بخش خصوصی و جامعه اتفاق بیفتد تا فضای کسب و کار بهبود پیدا کند. در این فضا است که ما می‌توانیم واقعاً امیدوار باشیم سرمایه‌گذاری در تولید افزایش پیدا کند.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: قطعاً اگر سیاست‌گذاری گذشته همچنان ادامه داشته باشد، ما نمی‌توانیم سرمایه‌گذاری را در بخش تولید شاهد باشیم.

وی تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین مواردی که باید به آن توجه کنیم، بخش توسعه صادرات و ایجاد بازار برای محصولات ایرانی است که تقویت دیپلماسی عمومی را می‌طلبد و باید در دستور کار قرار گیرد.

این نماینده مجلس ادامه داد: اقدام دیگری که باید در این راستا صورت گیرد، اصلاح سیاست‌های حمایتی از صادرات است که متأسفانه در سال‌های اخیر با چالش‌های جدی مواجه بوده است.

وی با بیان اینکه اگر بتوانیم درست بفروشیم، قطعاً علاقه به سرمایه‌گذاری هم افزایش پیدا خواهد کرد، اظهار داشت: ما باید اعتماد مصرف‌کنندگان به کالاهای ایرانی را افزایش دهیم و لزوم این کار اقدامات فرهنگی و کمپین‌های تبلیغاتی است.

موسوی ادامه داد: باید سیاست‌های تجاری خود را اصلاح کنیم و در واردات یک سری کالاهای غیرضروری که به تولید داخل ضربه می‌زنند، بازنگری شود. این یکی از راهکارهایی است که باید در نظر داشته باشیم. البته باید تاکید کنم در این خصوص نه افراط و نه تفریط باید داشته باشیم، چراکه منع ورود برخی از کالاهایی که واقعاً تولید داخل ما را با چالش مواجه کرده است، ما را با قاچاق روبه‌رو می‌کند.

این عضو کمیسیون اقتصادی بیان کرد: در حوزه صادرات، به‌ویژه صادرات غیرنفتی، باید سیاست جدی‌تر و اصلاحی‌تری را در دستور کار قرار دهیم و حتماً از اصلاح این سیاست‌ها حمایت می‌کنیم. از سوی دیگر، مشوق‌های صادراتی باید داده شود، هزینه‌های گمرکی باید اصلاح و دسترسی به بازارهای بین‌المللی تسهیل شود. به موانعی که امروز داریم باید توجه کنیم و آنها را برداریم.

وی ادامه داد: وقتی که تحریم‌های ظالمانه علیه ما وجود دارد، باید با کشورهای دوست، همسایه و همسو برای تسهیل تجارت خارجی همکاری کنیم. دیپلماسی ما باید فعال‌تر از گذشته باشد. دیپلماسی اقتصادی باید از حالت تشریفاتی فاصله بگیرد و در این مشکل برای همکاری وزارت صمت باید پیگیری جدی‌تری اتفاق بیفتد.

وی یادآور شد: تأمین پایدار انرژی و اصلاح در این زمینه مهم است، چرا که کمبودهایی که در انرژی داریم و عدم وجود برنامه‌ریزی در صنایع، امسال ضربه‌های سنگینی را متوجه تولید کرد که وزارت نیرو باید جدی‌تر ورود داشته باشد.

این نماینده مجلس عنوان کرد: سیستم توزیع ما یکی از چالش‌های عدم حمایت از بخش تولید و عدم اثربخشی سیاست‌های حمایتی سرمایه‌گذاری است. بررسی‌ها نشان می‌دهد سیستم توزیع ما قیمت تمام‌شده محصولات ایرانی را گاهی ۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر از مشابه خارجی می‌کند و متأسفانه تاکنون توجه خاصی به آن نشده است.

وی با بیان اینکه سیستم توزیع ناکارآمد مصرف‌کننده و تولیدکننده را از بین برده است، گفت: سیستم توزیع ما باید اصلاح شود.

وی با اشاره به مبارزه با فساد و رانت بیان کرد: مبارزه با فساد و رانت‌ها و محدود کردن فعالیت‌ها و جولان خصولتی‌ها در فضای اقتصادی که انگیزه تولید را تقریباً از بین می‌برد، باید جدی‌تر در دستور کار دولت قرار گیرد و مجلس هم قطعاً حمایت می‌کند.

موسوی گفت: دولت باید از تغییرات مکرر قوانین تجاری، کارگری و مالیاتی که باعث بی‌اعتمادی می‌شود، فاصله بگیرد و تلاش کند که با کاهش بروکراسی و الکترونیکی کردن فرآیندهای اداری، کسب و کارهای تولیدی را تسهیل کند.

وی افزود: یک بخشی که باید در آن بازنگری اتفاق بیفتد، نظام تأمین مالی ما است. شبکه بانکی امسال به نظر من نمی‌تواند همان روند گذشته را ادامه دهد و باید جدی‌تر با یک رویکرد نوتر در میدان، سرمایه‌گذاری‌ها را حمایت کند. این نگاهی که ما باید کوتاه‌مدت را تأمین مالی کنیم و در بلندمدت شبکه بانکی وظیفه‌اش را انجام دهد و باید اصلاح شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: متأسفانه ما مدیران بانکی داریم که هر روز ارتقا پیدا می‌کنند، در صورتی که این چنین نگاه‌هایی امروز جایی ندارد. شبکه بانکی باید به وظیفه اصلی خودش در این خصوص پایبند باشد و جدی‌تر نقش ایفا کند.

وی افزود: نکته دیگر که باید به آن توجه کرد، نوسانات شدید نرخ ارز است و به هر حال بانک مرکزی هم در این خصوص باید عهده‌دار یک سری وظایف باشد و شاید نیاز باشد که در برخی موارد رویکردها را تغییر دهد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اگر نگاهی بیندازیم، خواهیم دید برای تحقق همه بخش‌های دولت و همه دستگاه‌ها، اهمیت فرهنگ حمایتی از تولید و… باید در وسط باشند و نقش ایفا کنند و صرفاً همان اقدامات قبلی را ادامه ندهند. نیاز به تغییر ریل و پارادایم در برخی موارد به صورت جدی وجود دارد.

 

پایگاه خبری مهرملت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مهر ملت نیوز صدای شما مردم فهیم ایران است، در هر کجای این سر زمین کهن که باشید. ما پل ارتباطی شما ومسولین خواهیم بود.
رسالت ما ، اطلاع رسانی صحیح، شفاف و آگاه ساختن آحاد مردم جامعه، از رویداد های روز ایران و جهان خواهد بود. ما از شما ییم ودر کنار شما خواهیم بود.

صاحب امتیاز و مدیر مسول : افسانه سادات میرحبیبی

سردبیر :حسن اشجعی

آدرس:

خیابان بهار شمالی نبش کوچه مانی پلاک ۷۴ واحد ۴

تلفن تماس:

۰۹۱۲۰۴۵۱۵۴۸

ایمیل:

mehremellat1@gmail.com

پشتیبان سایت: کیانوش فرهادزاده