وضعیت منابع آبی و سفره های زیر زمینی در استان گلستان خوب نیست و کارشناسان بارها اعلام کردهاند که دلیل خشکسالی های اخیر در استان نمیتواند از کاهش بارندگیها باشد و دست تخریبگر انسان نیز با تخلیه سفرههای آب زیرزمینی در آن نمایان است.
مهر ملت نیوز – به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، در حال حاضر استان گلستان در وضعیت خشک سالی قرار دارد و طبق گفته های کارشناسان هواشناسی و آب منطقهای استان، بارش ها در سال گذشته کمی بهتر بوده ولی گلستان هنوز با شرایط نرمال فاصله دارد.
درحال حاضر بخش عمده منابع آب مصرفی استان از طریق آبهای زیرزمینی تأمین میشود و میزان آبهای زیرزمینی کشور به شکل نگرانکنندهای کاهش یافته است. قطعا خشک سالی مشکلاتی ایجاد خواهد کرد و به سدی بزرگ در مسیر توسعه استان گلستان تبدیل میشود.
گلستان ظرفیتهای بسیار خوبی در زمینه های معدنی، صنعتی، کشاورزی و گردشگری دارد. خشک سالی در گلستان بسیار جدی است. دولت و نمایندگان مجلس باید تدبیری ویژه برای جبران کسری آب با توجه به وضع موجود بیندیشند.
سالانه بیش از ۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید می شود و در این شرایط که گلستان دچار خشک سالی شده است معیشت کشاورزان را بیش از پیش تحت تاثیر خود قرار داده است.
مدیرعامل شرکت آب فاضلاب استان گلستان گفت: گلستان نیز از جمله استان هایی است که این ظرفیت را دارد تا بتواند در حوزه تامین آب صنعت از پساب تولیدی استفاده کند و این امر در کاهش مصرف آب شرب در استان کمک ویژهای خواهد داشت.
ابوالفضل رحیمی ادامه داد: استفاده مجدد از آب در صنعت، پتانسیل کاهش هزینههای تامین آب و تصفیه فاضلاب توسط صنایع و کاهش فشار بر منابع آب را دارد. یکی از روشهای کاهش مصرف آب در صنعت، استفاده مجدد از پساب است.
وی از تحویل بیش از ۲۷۰ هزار مترمکعب آب شرب به تعداد ۲۰ هزار سرویس از طریق آبرسانی سیار به روستاییان و همچنین بعضی از شهرهای دچار تنش آبی استان در سال گذشته خبر داد و گفت: حجم آبرسانی سیار در هر ماه با توجه به میزان گرمای هوا و تعداد مناطق دچار کمبود آب، متغیر بوده و از ابتدای سال گذشته تاکنون روند صعودی داشته است.
رحیمی آبرسانی سیار را یکی از راه های تامین آب شرب روستاهای مواجه با بحران اعلام کرد و گفت: این اقدام به ویژه در تمام ایام سال در مناطقی که با کمبود آب مواجه بوده و منابع آبی جایگزین ندارند انجام می شود.
وی بیان داشت: ۲۵۷ روستا و نقاط جمعیتی در کل استان با جمعیتی بالغ بر ۱۸۶ هزار نفر در سال گذشته از خدمات آبرسانی سیار این شرکت استفاده کردهاند.
مدیرعامل آب منطقهای استان گلستان هم در این باره گفت: در حال حاضر به طور میانگین، چهل و دو و نیم درصد از میانگین حجم آب مخازن سدهای این استان پُر است.
ایرج حیدریان افزود: پارسال در چنین روزی، میانگین آب مخازن سدهای استان ۶ و سه دهم درصد بود. آب سد گلستان در آستانه سرریز و رهاسازی در حال انجام است. ذخیره سد بوستان ۶۲ درصد، وشمگیر ۳۲ درصد و نگارستان نیز ۶۰ درصد است.
وی خاطرنشان کرد: استان گلستان دارای ۱۴ سد بزرگ مخزنی به نامهای کوثر، شهیدچمران، بوستان، گلستان، وشمگیر، نگارستان، شهید ایمری، شهید قربانی، شهید دستغیب، کرند، دانشمند اینچه برون، آلماگل و آلاگل است.