عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران خاطر نشان کرد: توسعه روابط سیاسی با عربستان علاوه بر ایجاد امکان صادرات به این کشور میتواند بخشی از نیاز ما در حوزه فناوری را تامین کند. هم اکنون حجمی از گازهای تخصصی با واسطه امارات از عربستان وارد ایران میشود اما حجم مبادلات با این کشور بسیار ناچیز است.
مهرملت نیوز – مهراد عباد در گفتوگو با ایلنا، با بیان اینکه تورم حاکم بر اقتصاد به مردم و کارآفرینان بخش خصوصی فشار فزاینده وارد کرده است، گفت: مهار تورم با یک یا چند اقدام عملی میسر نخواهد شد و تحقق این مهم نیازمند انجام یکسری اقدامات بهم پیوسته و زنجیروار است.
وی با تاکید بر شناسایی عوامل تورمزا در کشور، گفت: کسری بودجه دولتها در ۱۰ سال اخیر، افزایش رشد نقدینگی و چاپ پول در دولتهای مختلف و نحوه مواجه ما با کشورهای دنیا را میتوان به عنوان عوامل تورمزا در کشور معرفی کرد. از اینرو باید مجموعه اصلاحات در همه حوزهها اعم اقتصادی و سیاسی انجام شود تا بتوان تورم را مهار کرد؛ به عنوان مثال توافق سیاسی منطقهای توانست شرایط اقتصاد در کشور را تا حدودی بهبود ببخشد و اگر اقدامات اصلاحی سلسلهوار باشند میتوان مانعی برای رشد تورم ایجاد کنیم.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه با اقدامات کوتاه مدت نمیتوان تورم را مهار کرد، اضافه کرد: باید بازار به ثبات برسد تا بتوان تورم را مهار و در فازهای بعدی آن را کاهش داد. برای کاهش تورم لازم است که بودجه منظم و بدون کسری تنظیم و اجرا شود که این مهم در سال جاری اجرا نخواهد شد و به نظر میرسد باید اصلاحات اساسی در بودجه نویسی انجام شود.
عباد با اشاره به لزوم تغییر روشهای رشد تولید، تصریح کرد: بحث حمایت از تولید همواره در حد شعار ماند و کمتر از تولیدکنندگان کوچک و متوسط بخش خصوصی که در آنجا رشد واقعی رخ میدهد حمایت کردند از اینرو باید روشهای حمایتی را تغییر و روند حل مشکلات آنها در تامین نقدینگی، سرمایه در گردش و …. تسریع داد. تولیدکنندگان کوچک و متوسط در شرایطی که امکان رشد شرکتهای بزرگ فراهم نیست میتواند سرانه تولید ناخالص ملی در کشور را افزایش بدهد
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران توافقات بینالمللی را مهمترین فاکتور در کنترل تورم معرفی کرد و افزود: توافق برجام و پذیرشFATFدر عادی شدن روابط بین الملل حائز اهمیت است در این شرایط کسب و کارهای بخش خصوصی هموار و توسعه کشور را به همراه خواهد آورد.
وی با بیان اینکه همسایگان در اقتصاد و سیاست کشورها اهمیت خاصی دارند، گفت: عربستان در منطقه خلیج فارس جزو کشورهای بزرگ و در حال توسعه محسوب میشود این کشور با اصلاحاتی که در دستور کار قرار داد زمینههای توسعه خود را فراهم کرد. اما نگرش صحیح در مراودات تجاری این است که با همه کشورها وارد تعامل شویم چراکه هر کشوری پتانسیل خاص خود را دارد و چه بهتر است که این تعاملات جهانی شود. توافق با عربستان به واسطه نقش آنها در شورای اعراب جایگاه و حضور ما را در بازارهای حوزه خلیج فارس پررنگتر خواهد کرد؛ بازار کشورهای خلیج فارس همواره برای صادرکنندگان ایرانی جذاب بوده است.
عباد ادامه داد: توسعه روابط سیاسی با عربستان علاوه بر ایجاد امکان صادرات به این کشور میتواند بخشی از نیاز ما در حوزه فناوری را تامین کند. هم اکنون حجمی از گازهای تخصصی با واسطه امارات از عربستان وارد ایران میشود اما حجم مبادلات ما با این کشور بسیار ناچیز است؛ اطلاعات تجار ایرانی از بازار کشورهای هدف از جمله عربستان بسیار محدود است. اتاقهای مشترک باید در این زمینه ورود کنند که به واسطه تحریمها نمیتوانند آنگونه که باید عمل کنند. بازارهای جدید مانند عمان و عربستان برای تجار ایرانی ناشناخته است و این کشور هیچگاه جزو دسته کشورهایی که تجار ایرانی با آنها مراوده تجاری خوبی داشته باشند قرار نگرفت.
این فعال اقتصادی با اشاره به کارویژههای اتاقهای مشترک، خاطر نشان کرد: وظیفه اصلی اتاقهای مشترک دادن اطلاعات از بازار هدف، کمک به تجار برای سرمایه گذاری در کشورهاست در حال حاضر اتاقهای مشترک چین، عراق و امارات قوی عمل میکنند. سازمان توسعه تجارت با کمک اتاقهای مشترک مراکز تجاری درکشورهای هدف را ایجاد کرد که به نظر میرسد با تاسیس این مراکز میتوان به صورت مستقیم کارها را پیش برد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان مراوده تجاری با کشورها با ارزهای محلی وجود دارد؟ گفت: در ایران هیچ ثبت سفارشی با دلار انجام نمیشود به این معنا که مراوده تجاری و انتقال پول بر مبنای ارز دلار صورت نمیگیرد اینکه گفته میشود با دلار مراوده انجام ندهیم برای من بیمعناست در هر جایی از دنیا که تجار ایرانی وارد معامله میشوند با نرخ رسمی آن کشور ثبت سفارش انجام میشود و تجار ایرانی پول را به صرافیهای آن کشور میدهند و آنها ریال به حساب تجار واریز میکنند.