کد خبر:10898
پ
جدول-کامل-نرخ-جدید-عوارض-آزادراهی-س (۱)

اختصاص ۱۰ درصد عوارض آزادراهی استان‌های شمالی به مدیریت پسماند  

  سرپرست معاونت حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: پیشنهاد دادیم تا در لایحه بودجه سال آینده ۱۰ درصد عوارض آزادراه‌های منتهی به استان‌های شمالی کشور به مدیریت پسماند اختصاص یابد. به گزارش مهرملت نیوز به نقل از ایرنا، امید حاجتی روز سه شنبه در نشست خبری افزود: پسماند به ویژه در استان‌های شمالی کشور […]

 

سرپرست معاونت حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: پیشنهاد دادیم تا در لایحه بودجه سال آینده ۱۰ درصد عوارض آزادراه‌های منتهی به استان‌های شمالی کشور به مدیریت پسماند اختصاص یابد.

به گزارش مهرملت نیوز به نقل از ایرنا، امید حاجتی روز سه شنبه در نشست خبری افزود: پسماند به ویژه در استان‌های شمالی کشور به معضل بزرگی تبدیل شده که رفع آن نیاز به مدیریت قوی دارد و علاوه بر این، داشتن منابع مالی هم برای این امر الزامی است.

وی اظهار داشت: بر این اساس پیشنهاد دادیم در لایحه بودجه سال آینده تا ۱۰ درصد از عوارض بزرگراه‌های منتهی به استان‌های شمالی برای مدیریت پسماند اختصاص یابد که قطعا این روند می‌تواند مشکل پسماند را تا حد زیادی برطرف کند.

حاجتی ادامه داد: همچنین بحث عوارض آلایندگی هم مطرح شده است، در راستای قانون مالیات بر ارزش افزوده سالها آلودگی هوا راه خود و عوارض آلایندگی هم راه خودش را می‌رود به طوری که از واحدهای آلاینده عوارض گرفته می‌شود اما در مسیری هزینه می‌شود که هیچ تاثیری بر کاهش آلودگی‌ها ندارد پیشنهاد دادیم تا ۱۰ درصد از عوارض آلایندگی برای بهبود شرایط محیط زیست اختصاص یابد.

طرح "ماپ" گره کور پسماند شمال کشور را باز می کند!/ "مردم" رکن اصلی مدیریت  پسماند - تسنیم

حاجتی تاکید کرد: یکی از مواردی که در محیط زیست مساله مهمی است تعادل بخشی بین حفاظت از محیطزیست همگام با نیازهای توسعه‌ای جامعه است که این همان توسعه پایدار است، یکی از مثال های بارز آن فعالیت معادن است؛ به عنوان مثال اگر امکان بهره برداری معدنی در منطقه‌ای همراه با رعایت ملاحظات محیط زیستی باشد، باید عوارضی را برای بهبود وضعیت منطقه در نظر گرفت تا هم معدن فعالیت کند و هم به محیط زیست آسیب وارد نشود.

مراودات دو طرفه ایران و افغانستان برای حقابه هیرمند

سرپرست معاونت محیط زیست دریایی و تالابی سازمان حفاظت محیط زیست هم در این نشست درباره حقابه هیرمند افزود: بحث دیپلماسی آب یکی از مباحث جدی است که در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد، اما در عمل ملا مساله حقابه هیرمند به وزارت خارجه بر می گردد؛ همکار اول در این موضوع وزارت نیرو و بعدی سازمان حفاظت محیط زیست است.

احمد رضا لاهیجان زاده با تاکید بر اهمیت حقابه هیرمند اظهار داشت: در دهه ۵۰ توافقی میان دولت های وقت ایران و افغانستان صورت گرفت که بر اساس آن مقرر شد سالانه ۸۵۰ میلیون متر مکعب آب وارد هیرمند شود البته از نظر ما این حقابه نبود بلکه نیاز آبی بخش کشاورزی بود؛ اکنون در حال پیگیری هستیم و نشست های متعددی با افغانستان برگزار کردیم و در رویکرد جدید قرار است مراودات دو طرفه باشد و هر دو کشور به نفع همدیگر تصمیم بگیرند.

 

تاثیر دهها برابری مازوت نسبت به خودرو بر آلودگی هوای اصفهان

وی درباره تاثیر مازوت سوزی نیروگاه شهید منتظری در هوای اصفهان گفت: این نیروگاه روزانه ۱۰ میلیون لیتر مازوت مصرف می کند که در فصل سرما تاثیر زیادی در آلودگی هوا داشت؛ آلاینده‌های هوا در اصفهان در شرایط عادی بر روی ۱۱۰، ۱۲۰ و حتی ۱۳۰ بود حال در فصل سرما و بروز پدیده اینورژن این عدد حتی به ۲۶۰ هم می رسید.

لاهیجان زاده خاطر نشان کرد: مازوتی که مصرف می‌شود ۳ درصد گوگرد دارد و گاز دی اکسیدی که در هوا منتشر می‌کند دهها برابر مصرف یک سال سوخت خودروهای اصفهان است. از این رو توقف مازوت در این نیروگاه تحول بزرگی در هوای اصفهان ایجاد خواهد کرد، این تصمیم سختی بود که دولت گرفت.

 

دستگاه‌ها در زمینه آشوراده جزیره‌ای عمل می‌کردند

همچنین سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست درباره طرح گردشگری آشوراده گفت: موضوع آشوراده بیش از ۲ دهه محل مناقشه بود و میان گردشگری و طبیعت‌گردی و کارکرد حفاظتی بحث شده است. ما در سازمان موضوع توسعه طبیعت‌گردی با مشارکت جوامع محلی و بومی را قبول داریم و به دنبال توسعه آن هستیم؛ اقتصادی کردن حفاظت و مشارکت مردمی دو سیاستی است که دنبال می‌کنیم.

حمید ظهرابی افزود: وقتی سر کار آمدیم، متوجه شدیم که در برخی نقاط تفرج گسترده با تفرج متمرکز تداخل شده و هر دستگاهی نیز با مصوباتی که گرفته، به صورت جزیره‌ای عمل کرده و به دنبال بارگذاری‌های خود است. لذا اعلام کردیم که ساخت و ساز در آشوراده به صورت موقت ممنوع شود تا زمانی که در هماهنگی با همه دستگاه‌ها بهترین تصمیمات را بگیریم.

وی گفت: در این راستا در جلسات کارشناسی با حضور نمایندگان دستگاه‌های دخیل و شخص استاندار گلستان، به توافقات خوبی با استانداری، شیلات، آموزش پرورش و سایر دستگاه های مرتبط با موضوع دست یافتیم.

 

بازنگری قانون حمل سلاح

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست هم در این نشست گفت: قانون به کارگیری سلاح در سال ۱۳۹۹ در ۳ بند تصویب شد، زمانی که وارد سازمان حفاظت محیط زیست شدم ۸ محیط بان در زندان و ۶ نفر محکوم به قصاص بودند اما با اقدامات صورت گرفته اکنون فقط یک محیط بان در کرمان در حبس است و در حال پیگیری کارش هستیم.

سرهنگ جمشید محبت خانی افزود: در کمیسیون امینت ملی مجلس قرار شد قانون به کار گیری سلاح بازنگری شود، تا پیش از این در قانون ” نیروی انتظامی ” آمده بود اما اکنون مقرر شد به جای نیروی انتظامی “ماموران مسلح ” گفته شود تا تمام ارگان هایی که اجازه حمل سلاح دارند از جمله محیط بانان تعمیم داده شود، که امیدواریم در مجلس این موضوع مطرح و هر چه زودتر به نتیجه برسد.

 

پایگاه خبری مهرملت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مهر ملت نیوز صدای شما مردم فهیم ایران است، در هر کجای این سر زمین کهن که باشید. ما پل ارتباطی شما ومسولین خواهیم بود.
رسالت ما ، اطلاع رسانی صحیح، شفاف و آگاه ساختن آحاد مردم جامعه، از رویداد های روز ایران و جهان خواهد بود. ما از شما ییم ودر کنار شما خواهیم بود.

صاحب امتیاز و مدیر مسول : افسانه سادات میرحبیبی

سردبیر :حسن اشجعی

آدرس:

خیابان بهار شمالی نبش کوچه مانی پلاک ۷۴ واحد ۴

تلفن تماس:

۰۹۱۲۰۴۵۱۵۴۸

ایمیل:

mehremellat1@gmail.com

پشتیبان سایت: کیانوش فرهادزاده