کد خبر:10848
پ
موزه روستایی

آشنایی با موزه میراث روستایی گیلان

استان سرسبز گیلان علاوه بر جاذبه‌های طبیعی و دیدنی، آثار تاریخی و فرهنگی ارزشمندی را نیز در دل خود جای داده است. خانه‌های سنتی وتاریخی گیلان از جمله مهم‌ترین این آثار به شمار می‌آید. به گزارش مهر ملت نیوز به نقل ازایسنا این خانه‌ها، با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی نواحی مختلف گیلان ساخته […]

استان سرسبز گیلان علاوه بر جاذبه‌های طبیعی و دیدنی، آثار تاریخی و فرهنگی ارزشمندی را نیز در دل خود جای داده است. خانه‌های سنتی وتاریخی گیلان از جمله مهم‌ترین این آثار به شمار می‌آید.

به گزارش مهر ملت نیوز به نقل ازایسنا این خانه‌ها، با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی نواحی مختلف گیلان ساخته شده و از مصالح بومی همچون خشت، گل و آجر در آنها استفاده شده است. این خانه‌ها علاوه بر ارزش تاریخی و فرهنگی، ارزش اقتصادی نیز دارد. اندیشه ایجاد موزه میراث روستایی گیلان برای نخستین بار پس از زمین لرزه ۱۳۶۹ گیلان – زنجان از سوی دکتر محمود طالقانی استاد دانشگاه تهران و مدرسه عالی زبان‌ها و تمدن‌های شرق پاریس مطرح شد. در اردیبهشت ۱۳۸۴ اولین کارگاه اجرای این طرح راه‌اندازی شد. فاز نخست این مجموعه در ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۳۸۵ افتتاح و آماده بهره‌برداری شد. موزه میراث روستایی گیلان، تنها اکو موزه ایران است که در زمینی به مساحت ۲۶۳ هکتار در پارک جنگلی ۱۴۸۰ هکتاری سراوان احداث شده‌است. در این موزه، الگوی چندین نوع معماری بناهای مسکونی گیلان شامل جلگه غرب و شرق گیلان، کوهستانی، کوهپایه و ساحلی را می‌توان مشاهده کرد. در این موزه، خانه‌های مسکونی روستایی به همان شکل از محل اولیه خود واچینی و دوباره چینی شده‌است. فضای موزه برای گشت و گذاری چند ساعته برای رفتن به گذشته‌های دور تاریخ فرهنگی گیلان تمامی امکانات مورد نیاز را برای گردشگران فراهم کرده است.

پایگاه خبری مهرملت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مهر ملت نیوز صدای شما مردم فهیم ایران است، در هر کجای این سر زمین کهن که باشید. ما پل ارتباطی شما ومسولین خواهیم بود.
رسالت ما ، اطلاع رسانی صحیح، شفاف و آگاه ساختن آحاد مردم جامعه، از رویداد های روز ایران و جهان خواهد بود. ما از شما ییم ودر کنار شما خواهیم بود.

صاحب امتیاز و مدیر مسول : افسانه سادات میرحبیبی

سردبیر :حسن اشجعی

آدرس:

خیابان بهار شمالی نبش کوچه مانی پلاک ۷۴ واحد ۴

تلفن تماس:

۰۹۱۲۰۴۵۱۵۴۸

ایمیل:

mehremellat1@gmail.com

پشتیبان سایت: کیانوش فرهادزاده