بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با شعار «صنعت نفت، تولید فناورانه و مصرف بهینه» در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز بهکار کرد.
به گزارش مهر ملت نیوز به نقل ازپایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت، بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران صبح روز چهارشنبه (۲۷ اردیبهشتماه) با حضور محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهوری، محسن منصوری، معاون اجرایی رئیسجمهوری، علی آقامحمدی، رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، جواد اوجی، وزیر نفت، محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقت و فناوری، فراس قدور، وزیر نفت سوریه، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، محسن خجستهمهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و دیگر مدیران ارشد صنعت نفت در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران کار خود را آغاز کرد.
معاون اول رئیسجمهوری بههمراه اوجی از نمایشگاه بینالملی نفت تهران بازدید کرد
محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهوری بههمراه جواد اوجی، وزیر نفت، پس از پایان آیین رسمی گشایش بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی از غرفههای شرکتهای ایرانی در سالن ۸ و ۹ بازدید کردند.
در جریان این بازدید، محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، علی آقامحمدی، رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، محسن منصوری، معاون اجرایی رئیسجمهوری و علیرضا فخاری، استاندار تهران مخبر و اوجی را همراهی کردند.
محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور در این بازدید ضمن ابراز خرسندی از توانمندی شرکتهای ایرانی با اشاره به شعار نمایشگاه امسال «صنعت نفت؛ تولید فناورانه، مصرف بهینه» بر ضرورت تولید فناورانه و تمرکز بر بهینهسازی مصرف انرژی در کشور تأکید کرد.
وزیر نفت: حضور ۲۰۰ شرکت خارجی در نمایشگاه نفت نشان از تقویت دیپلماسی انرژی در دولت مردمی دارد
جواد اوجی در آیین رسمی گشایش بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اظهار داشت: این نمایشگاه فراتر از یک رویداد متداول نمایشگاهی است زیرا مانند یک نقطه ثقل، زمینه همکاری همه فعالان داخلی و بینالمللی صنعت نفت را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: این رویداد بزرگ صنعت نفت در واقع از بزرگترین نمایشگاههای نفت خاورمیانه و جهان بهشمار میآید که با وجود شرایط تحریمهای ظالمانه صنعت نفت و گاز، هر ساله پر رونقتر از سالهای گذشته برگزار میشود.
وزیر نفت با بیان اینکه حضور ۲۰۰ شرکت خارجی در این نمایشگاه نشان از تقویت دیپلماسی انرژی در دولت مردمی دارد، افزود: در این نمایشگاه ضمن ارائه توانمندی و دستاوردهای فعالان صنعت نفت اعم از پیمانکاران، سرمایهگذاران، سازندگان، شرکتهای دانشبنیان، دانشگاهها، شرکتهای بهرهبرداری و… در زنجیره بالادست و پاییندست صنعت نفت، نیازها و چالشهای هر بخش ارائه میشود و زمینه مذاکره و همکاریهای تجاری در این صنعت را فراهم میکند.
در همه بخشهای صنعت نفت خودکفا هستیم
وی با تأکید بر اینکه امروز با افتخار اعلام میکنیم که تقریباً در همه بخشهای صنعت نفت خودکفا هستیم، تصریح کرد: به موازات این افزایش تولید؛ ما افزایش صادرات نیز داشتیم و صادرات نفت خام و میعانات گازی کشور، با وجود تشدید تحریمهای ظالمانه به ۲ برابر آغاز بهکار دولت سیزدهم رسیده و در نتیجه به گواه آمار بانک مرکزی رشد اقتصادی بخش نفت و گاز، بالاترین مقدار رشد اقتصادی در میان بخشهای مختلف اقتصاد کشور بوده است.
۱۶۰ میلیارد دلار فرصت سرمایهگذاری در صنعت نفت
وی با بیان اینکه ظرفیت بسیار مطلوبی برای سرمایهگذاری در صنعت نفت و گاز کشور وجود دارد، گفت: حدود ۱۶۰ میلیارد دلار فرصت سرمایهگذاری در بخش بالادست و پاییندست صنعت نفت ایجاد کردهایم و آمادگی داریم که همه سرمایهگذاران داخلی و خارجی در این طرحها مشارکت کنند.
۳.۷ برابر شدن شمار حضور شرکتهای دانشبنیان در صنعت نفت
اوجی افزود: از جمله این اقدامها میتوان به استقرار و گسترش رویکرد توسعه صنعت نفت برمبنای اقتصاد دانشبنیان با تصویب آیین نامه تولید، دانشبنیان و اشتغالزایی در صنعت نفت در هیئت دولت، گسترش دامنه نهاد صدور گواهینامههای کیفیت، ممنوعیت خرید خارجی بیش از ۱۵۰ کالای صنعت نفت بهمنظور حمایت از سازندگان داخلی اشاره کرد که در نتیجه ۳.۷ برابر شدن شرکتهای دانشبنیان را بهدنبال داشته بهطوری که تعداد شرکتهای همکار صنعت نفت امروز از ۱۵۰ به ۵۵۰ شرکت رسیده است.
وی درباره بهینهسازی مصرف سوخت و لزوم مدیریت ناترازی انرژی از طریق کنترل تقاضا تصریح کرد: سالانه ۸۰ میلیارد دلار یارانه انرژی در کشور پرداخت میشود که در دنیا کمنظیر است و همین موضوع یکی از دلایل اتلاف بالای انرژی در کشور است که سبب عدمالنفع فراوان شده است.
وزیر نفت با بیان اینکه صادرات گاز کشور تقریباً معادل ۶ درصد از مصارف کل گاز است و در حقیقت درآمد کشور از محل صادرات گاز ۶ میلیارد دلار است که این رقم درآمد بیش از کل درآمد حاصل از فروش گاز طبیعی در داخل کشور است که بخشهای خانگی، تجاری، نیروگاه و صنایع را شامل میشود.
اوجی گفت: از این رو به موازات توسعه بالادست و پاییندست صنعت نفت و گاز، اقدامهای پرشماری بهمنظور حمایت از اجرای راهکارهای بهینهسازی و مدیریت مصرف انرژی و ارتقای کارآیی از سوی وزارت نفت در دستور کار قرار گرفته است.